DOCRecruit

Introductie

Na bijna 20 jaar te hebben gewerkt als Human Resources Manager bij bedrijven als Nestlé, Unilever, ASM Europe, Joop van den Ende TV Producties en SITA/Equant Telecommunications, ben ik mij gaan specialiseren in de Recruitment.

Eerst 5 jaar als Senior Direct Search Consultant bij Antar Direct Search, gericht op het leveren van kandidaten op midden- en hoger managementniveau. Opdrachtgevers waren voornamelijk Executive Search bureaus en HRM managers van diverse organisaties.

Daarna ben ik 3 jaar actief geweest in een hoger segment met internationale aspecten bij het gerenommeerde internationale Executive Search bureau Ray & Berndtson. Als Senior Research Consultant benaderde ik, na uitvoerige research van de markt, potentiële kandidaten voor Senior Executive posities.

Voorbeelden van succesvol afgesloten (internationale) opdrachten zijn diverse specialisten in de financiële dienstverlening, CEO’s, CFO’s en HRM Managers in de industrie en logistiek en diverse consultants bij zakelijke dienstverleners.

Door mijn brede bedrijfservaring, ben ik in staat om op ieder niveau een volwaardig gesprekspartner te zijn. Dit en een optimale informatieuitwisseling met de opdrachtgever, zorgvuldigheid en persoonlijke aandacht zijn de sleutels tot een succesvol optreden.

Eind 2006 heb ik mij als zelfstandige gevestigd onder de naam DOCRecruit, Den Ouden Consultancy in Recruitment.

In deze hoedanigheid zijn er inmiddels tientallen opdrachten gerealiseerd voor meerdere gerenommeerde Executive Search bureaus (referenties op aanvraag). Hierbij put ik uit een uitgebreid eigen netwerk.

Zie verder onder Vacatures.

 

Kortom

DOCRecruit betekent professionalisme in een plezierige open samenwerking en levert op een voor u efficiënte wijze de juiste kandidaat op.   

 

Ik zie graag uit naar een nadere kennismaking!

 

Met vriendelijke groet,

Ed den Ouden